Min resa - könskorrigering & trans

26. okt, 2018

Hade läkarmöte idag, alltså hos min ordinarie psykiater och jag berättade idag att jag är transsexuell så att transmottagningen jag går till nu kommer be om utredningen på Autism som min vanliga läkare + psykologer har gjort. För det kan va relevant för utredningen för min transsexualism också. Så skönt att jag kunde lägga fram för min läkare hur det ligger till med min könsidentitet och att han tog mig på allvar trots att han inte är specialiserad inom just det området. Det känns som allt är på gång nu ändå.

18. okt, 2018

Nej, jag ska absolut inte bli alltför utelämnande då jag är fullt medveten om att vem som helst med internet kan se det här... Men ska inte förneka att detta är ett sätt att hantera hela min resa och stå ut med mig själv så länge tills könskorrigerande operationer och hormonbehandling kommer igång.

För nu är jag alldeles i början av hela min resa nämligen. Har inte påbörjat någonting mer än ett första möte med en transmottagning där jag förhoppningsvis ska få påbörja en utredning snart. Har "kommit ut" för bara några dagar sedan till mina vänner och till min familj. Och till offentligheten...

Vi får se vad som händer här och hur mycket jag kommer skriva. Men lite tankar och sånt kommer nog inte skada.

Håll utkik!